22-11-2013

VanDrie Group wederom hoogst genoteerde familiebedrijf in agribusiness in de Transparantiebenchmark


VanDrie Group, wereldmarktleider in kalfsvlees, heeft met haar zesde MVO-verslag opnieuw een hogere score behaald in de jaarlijkse Transparantiebenchmark van het Ministerie van Economisch Zaken. De VanDrie Group eindigde met 166 punten op een gedeelde 51ste plaats op de Transparantiebenchmark ladder 2013. De Transparantiebenchmark is een jaarlijks terugkerend onderzoek naar de inhoud en kwaliteit van maatschappelijke verslaggeving bij Nederlandse ondernemingen.

Henny Swinkels, Directeur Corporate Affairs van VanDrie Group: “Als Nederlands grootste familiebedrijf in de agribusiness nemen wij onze verantwoordelijkheid op het gebied van duurzaamheid. Transparante communicatie over de initiatieven en dilemma’s zijn daarbij voor ons essentieel. Wij zijn dan ook gelukkig met de waardering in de EZ Transparantiebenchmark voor ons maatschappelijk jaarverslag. Het is het vierde jaar op rij dat VanDrie Group als hoogst genoteerd familiebedrijf uit de agribusiness in de Transparantiebenchmark opgenomen is. Voor de VanDrie Group zijn begrippen als samenwerking, kwaliteit, duurzaamheid en transparantie hoekstenen van de bedrijfsfilosofie. Ons MVO-jaarverslag heeft daarom de titel ‘Kalfsvlees met Visie’. Ook de komende jaren gaan we door met het ontwikkelen van ons MVO-beleid. We blijven onze gehele keten verduurzamen door in iedere schakel samen met alle partijen in de keten stappen te zetten."

   

De VanDrie Group presenteert sinds 2006 de belangrijkste ontwikkelingen binnen het bedrijf op gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) in een jaarverslag. In het MVO-verslag 2012 besteedt de organisatie speciaal aandacht aan de speerpunten binnen het MVO-beleid: voedselveiligheid, dierenwelzijn, organisatie & ambitie en omgeving & milieu. Dit jaar heeft de VanDrie Group het verslag voor het eerst uitgebracht als een digitaal flipbook met een achttal filmpjes.

Meer informatie:

VanDrie Group MVO-verslag 2012

Transparantiebenchmark 2013  • Deze site maakt gebruik van cookies
  • Verberg deze melding