29-08-2018

VanDrie Group vindt openbaarmaking van controlegegevens goed initiatief

Woensdag 29 augustus 2018 heeft de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) de controlegegevens van grote roodvleesslachterijen met permanent toezicht gepubliceerd. Met deze openbaarmaking is er één overzicht van de controlebevindingen van de NVWA bij de grote slachterijen.


In de publicatie zijn onder andere de resultaten van de kalverslachterijen van de VanDrie Group terug te vinden. De VanDrie Group vindt de openbaarmaking van controlegegevens een goed initiatief. Dit past ook binnen het beleid rond Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) van de groep. Al jaren publiceert de kalfsvleesproducent gegevens over bijvoorbeeld recalls in het MVO-verslag. 

Transparantie over de productie, voedselkwaliteit en dierenwelzijn is van belang om het vertrouwen van consumenten en klanten te behouden. Daarnaast maakt de publicatie het mogelijk om de resultaten van de verschillende slachterijen te vergelijken. 

Het produceren van veilig kalfsvlees en het garanderen van kwaliteit in de hele keten is het hoofddoel van de VanDrie Group. De kalverslachterijen van de groep werken daar dagelijks hard aan. De publicatie laat zien dat de resultaten van de VanDrie Group kalverslachterijen goed zijn. Desondanks blijven de kalverslachterijen inzetten op verdere optimalisatie en borging van kwaliteit. 

Lees hier de publicatie van de NVWA.  • Deze site maakt gebruik van cookies
  • Verberg deze melding