16-12-2021

VanDrie Group sponsort onderzoekscapaciteit Stichting Agrifacts

De VanDrie Group ondersteunt de komende drie jaar via een sponsorbijdrage de Stichting Agrifacts (STAF) voor het uitbreiden van haar onderzoekscapaciteit. STAF toetst de onderbouwing van het land- en tuinbouwbeleid in Nederland en voorziet publicaties en informatie over de agrarische sector van een feitencheck.


Jaap Haanstra, voorzitter van STAF, is erg blij met de bijdrage: “Hiermee kunnen we onze redactiecapaciteit flink uitbreiden. We krijgen veel tips vanuit de agrarische sector over onderwerpen die we zouden kunnen onderzoeken. Dankzij deze bijdrage kunnen we nog meer onderwerpen ook echt grondig uitzoeken.”

“Het is mooi om te zien dat ook de VanDrie Group waardeert wat wij doen en daaraan wil bijdragen. Daarbij is het belangrijk dat de onafhankelijkheid van STAF gegarandeerd is. Daarover zijn in de sponsorovereenkomst duidelijke afspraken gemaakt. Het onderzoeksteam blijft volledig onafhankelijk en kan zelfstandig beslissen welke onderwerpen worden opgepakt”, vult Geesje Rotgers, onderzoeksjournalist voor STAF aan.

Marijke Everts, Director Corporate Affairs VanDrie Group: “Wij voelen ons als familiebedrijf nauw verbonden met de agrarische sector. We onderschrijven de noodzaak om de voedselproductie verder te verduurzamen. Het beleid dat de kaders stelt, moet wel kloppen. We zien geregeld dat de onderbouwing van beleid helemaal niet zo stevig is als wordt voorgespiegeld, terwijl de uitwerking in de praktijk ernstige gevolgen kan hebben voor boeren en hun familiebedrijven. Daarom is het goed dat STAF vanuit haar onafhankelijke positie de onderbouwing van beleid voor deze doelgroep zorgvuldig onderzoekt.”  • Deze site maakt gebruik van cookies
  • Verberg deze melding