20-01-2017

VanDrie Group serveert een kalfsburger als ontbijt bij start Grune Woche

Staatssecretaris Van Dam bezoekt stand van VanDrie Group


Berlijn, 20 januari 2017 – Als opmaat voor de Internationale Grune Woche (IGW) in Berlijn bracht de Nederlandse staatssecretaris van Economische Zaken Martijn van Dam, samen met andere bewindslieden, een bezoek aan de stand van de VanDrie Group, de wereldmarktleider in kalfsvlees. In het kader van de openingsrondgang nuttigden zij daar een kalfsburger in een klein ontbijtformaat. De hele week kunnen bezoekers aan de landbouwbeurs allerlei kalfsvleesgerechten proeven en zich informeren over de hoogwaardige kwaliteit en de bereiding van het malse vlees. Ter aanvulling op het culinaire programma is er een divers, thematisch interactief aanbod, waaronder videoshows en audiorondleidingen met een geïntegreerde prijsvraag.

De VanDrie Group is wereldwijd de toonaangevende producent van kalfsvleesspecialiteiten en heeft zich gecommitteerd aan veiligheid en duurzaamheid. Vrijwel alle fasen uit de leveringsketen zijn in de bedrijvengroep geïntegreerd – van boer tot vleesverwerker. Dit jaar is de groep op de Transparantiebenchmark van het Nederlandse ministerie van Economische Zaken 36 plaatsen gestegen naar plaats 54. Deze ranglijst is de afspiegeling van het jaarlijkse onderzoek naar de kwaliteit van maatschappelijk verantwoord ondernemen bij de Nederlandse ondernemingen. Met plaats 54 is de VanDrie Group het hoogst genoteerde familiebedrijf op de lijst.

Verantwoordelijk voor mens, dier en milieu

"Duurzaamheid en de maatschappelijke functie van ondernemingen spelen altijd een grote rol", aldus Henny Swinkels, Director Corporate Affairs van de VanDrie Group. "Het is belangrijk dat onze betrokkenheid en die van de branche transparant is en de publiekelijke aandacht en erkenning krijgt die het verdient. Met ons beleid laten we openlijk zien hoe wij te werk gaan en dat we niets te verbergen hebben." De aanwezigheid van de VanDrie Group op de beurs laat bovenal zien hoe professioneel er met kalfsvlees omgegaan wordt en dat het product dienovereenkomstig gewaardeerd wordt. "Het verheugt ons dat wij als familiebedrijf zo'n goede waardering krijgen. Het is namelijk een bevestiging van onze inspanningen en toont het vertrouwen in ons werk", benadrukt Swinkels. In speciaal voor de Grune Woche geproduceerde films en audiobijdragen wordt het thema kalfsvlees op onderhoudende en boeiende wijze aan de bezoekers van hal 18 getoond.

Smullen met kalfsvlees

Tijdens de hele beurs verwent de Nederlandse chef-kok Edgar Buhrs de bezoekers aan de stand met proeverijtjes van de verschillende delen van het kalf. Kalfsvlees onderscheidt zich bovenal door zijn veelzijdigheid. Daarnaast is het heerlijk mals, caloriearm en goed verteerbaar. Wie inspiratie zoekt voor de bereiding kan volop putten uit de talrijke voorbeelden in de zeer gevarieerde communicatiecampagne van de VanDrie Group. Dat kan op de Facebookpagina "kalfsvlees" ("Koken met kalfsvlees"), het gelijknamige YouTube-kanaal, op de website www.kalfsvlees.nl en met recepten in de gedrukte media: overal krijg je zin in kalfsvlees.

 

Downloads:  • Deze site maakt gebruik van cookies
  • Verberg deze melding