30-06-2017

VanDrie Group publiceert maatschappelijk verslag 2016


De VanDrie Group - ketenproducent van kalfsvlees, (kalver)voeders en kalfsvellen - heeft de ontwikkelingen en uitdagingen op het gebied van  Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) over 2016 gepubliceerd in een online verslag. Het bedrijf rapporteert daarmee al ruim een decennium zijn resultaten aan de buitenwereld. In 2006 werd het eerste MVO-verslag gepubliceerd. 

“Ons bedrijf was in 2006 een koploper op het gebied van MVO-rapportage”, zegt Henny Swinkels (Director Corporate Affairs VanDrie Group). “In de loop van de jaren hebben andere bedrijven uit de vee- en vleessector ons gevolgd. Dat is goed. Transparantie en het aangaan van dialoog zijn nodig om draagvlak in de maatschappij te behouden. Anno 2017 draait alles om duurzaam en verantwoord ondernemen met respect voor je omgeving.” 

De VanDrie Group hield eerder in juni voor het eerst een bijeenkomst met belangrijke samenwerkingspartners: de VanDrie Dialoog. De VanDrie Group ging in gesprek met medewerkers, kalverhouders, overheden, universiteiten, Gezondheidsdienst voor Dieren (GD), Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV), SVO vakopleiding Food, Rabobank, Stichting Brancheorganisatie Kalversector (SBK), Nederlandse Vereniging Diervoederindustrie (Nevedi), Raad voor Dierenaangelegenheden (RDA), Natuur- en Milieufederatie en Dierenbescherming.

Swinkels: “We hebben bij de dialoog de bakens verzet naar het jaar 2027. De afgelopen tien jaar hebben we grote stappen gezet op het gebied van MVO. Maar waar willen we dat de VanDrie Group staat over de komende tien jaar? En hoe denken onze samenwerkingspartners daarover? Hoe kunnen we samen optrekken?” 

Hij vervolgt: “Jan van Drie Senior, onze oprichter, schetst het mooi in het nieuwe verslag. Hij zegt dat door samen te werken een sterke keten is ontstaan. Een waarheid als een koe. Samenwerking met stakeholders moeten we koesteren én uitbouwen om ook in toekomst een speler van wereldformaat te blijven.”

Het verslag is te raadplegen via: www.vandriegroup.nl/mvo - 2016  • Deze site maakt gebruik van cookies
  • Verberg deze melding