05-07-2016

VanDrie Group presenteert het maatschappelijk jaarverslag 2015

De VanDrie Group, ketenproducent van kalfsvlees, (kalver)voeders en kalfsvellen, heeft de ontwikkelingen over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) in het jaar 2015 gepresenteerd in een verslag. Het bedrijf publiceert sinds 2006 jaarlijks dergelijke verslagen en is daarmee koploper in de agrarische sector.


“Juist in tijden dat de agrarische sector onder druk staat en de sectoren kritisch gevolgd worden door consumenten, overheden en maatschappelijke instellingen is het zaak om transparant te zijn over wat je doet”, geeft Henny Swinkels (Director Corporate Affairs VanDrie Group) aan. Het verslag met de titel ‘De kracht van de keten’ schetst het beleid en de diverse initiatieven van de VanDrie Group.


“In het verslag laten we zien welke ontwikkelingen we hebben doorgemaakt. Tegelijkertijd schetsen we uitdagingen, zoals antibioticareductie. Na jaren van afname is in 2015 weer een lichte toename in het verbruik te zien. We erkennen dat het een grote opgave is om te voldoen aan de gestelde reductiedoelstellingen van de overheid maar we laten ook zien dat we niet achterover leunen”, aldus Swinkels. “We zijn voortdurend op zoek naar manieren om de weerstand van onze kalveren te verhogen en ziektes te voorkomen. Ook de samenwerking met de melkveehouderij om IBR (Infectieuze Bovine Rhinotracheïtis) en BVD (Bovine Virus Diarree) te bestrijden is in dezen heel belangrijk.”

De VanDrie Group neemt dit jaar deel aan de Transparantiebenchmark van het Ministerie van Economische Zaken. De Transparantiebenchmark is een jaarlijks terugkerend onderzoek naar de inhoud en kwaliteit van maatschappelijke verslaggeving bij Nederlandse ondernemingen. Swinkels: “Al meerdere jaren laten we onze verslagen toetsen via dit initiatief. Dit helpt om onze verslaggeving te verbeteren, maar ook om de prestaties te vergelijken met andere bedrijven. Dit jaar hebben we sterk gefocust op het in kaart brengen van onze waardeketen en de stakeholderdialoog. Voor de VanDrie Group is samenwerking in de keten immers erg

belangrijk.” De uitslag van de Transparantiebenchmark wordt 17 november aanstaande bekend gemaakt.

Het verslag is te raadplegen via: www.vandriegroup.nl/mvo

   • Deze site maakt gebruik van cookies
  • Verberg deze melding