15-01-2016

VanDrie Group ontvangt Van Dam op Grüne Woche

Henny Swinkels (Director Corporate Affairs VanDrie Group) ontvangt Martijn van Dam (staatssecretaris van Economische Zaken) op de stand tijdens de internationale landbouwbeurs Grüne Woche. Van links naar rechts: Chef-kok Edgar Buhrs, Henny Swinkels, Martijn van Dam


Tijdens de internationale landbouwbeurs Grüne Woche in Berlijn heeft Henny Swinkels (Director Corporate Affairs VanDrie Group) voor het eerst Martijn van Dam (Staatssecretaris van Economische Zaken) ontvangen op de stand van de VanDrie Group. De VanDrie Group staat elk jaar op deze internationale beurs met een stand om de meer dan 400.000 bezoekers te informeren over de kwaliteiten van kalfsvlees.

Vrijdagochtend opende de staatssecretaris tezamen met de Duitse minister van Landbouw Christian Schmidt en de burgemeester van Berlijn Michael Müller het Nederlandse paviljoen op de internationale landbouwbeurs Grüne Woche in Berlijn. Traditiegetrouw werd daarbij ook de stand van VanDrie Group aangedaan. De Grüne Woche vindt plaats van 15 januari tot en met 24 januari 2016.

Henny Swinkels: “Het bezoek van de Nederlands-Duitse delegatie aan het Nederlands Paviljoen is ieder jaar een bijzonder moment. Sinds tweeënhalf maand is Martijn van Dam staatssecretaris van Economische Zaken. Het is goed te vernemen dat de staatssecretaris direct de samenwerking zoekt met zijn Duitse collega’s. Duitsland is een belangrijk handelspartner, ook van de VanDrie Group. Wij focussen sterk op afzet in Duitsland. Dit jaar zetten we bijvoorbeeld onze voorlichtingscampagne hier voort. Deze campagne is gericht op vele online activiteiten die informatie bieden over de kwaliteit van kalfsvlees en moet consumenten inspireren met smakelijke recepten.”

De staatssecretaris staat open voor dialoog en aandacht heeft voor de ontwikkelingen die plaatsvinden binnen de kalversector. Swinkels geeft aan: “Tijdens het bezoek van de staatssecretaris op onze stand hebben we kort van gedachten kunnen wisselen over belangrijke onderwerpen die spelen in de kalversector, zoals transport of ontwikkelingen in het Europese Gemeenschappelijk Landbouw Beleid. We hebben afgesproken om op korte termijn de dialoog voort te zetten in het belang van een duurzame en robuuste kalversector.”  • Deze site maakt gebruik van cookies
  • Verberg deze melding