19-07-2018

VanDrie Group ondertekent COV Gedragscode

De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) heeft een eigen gedragscode ingevoerd voor de vleessector. De VanDrie Group, lid van COV, heeft deze gedragscode ondertekend. Hiermee onderstreept de VanDrie Group het belang van gepast gedrag en correct handelen op het gebied van dierenwelzijn, voedselveiligheid en productintegriteit.


Een belangrijk onderdeel in de COV Gedragscode is dat de bedrijven zorgen dat dieren met respect behandeld worden en dierenwelzijnsregels naleven. Indien medewerkers misstanden signaleren kunnen ze dit op basis van deze COV Code melden bij de animal welfare officer of een vertrouwenspersoon. Minimaal éénmaal per jaar rapporteert de VanDrie Group, zoals de Gedragscode eist, over de activiteiten tot borging van voedselveiligheid en productintegriteit. Dit doet de VanDrie Group in het jaarlijks verslag op gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. 

Henny Swinkels (Director Corporate Affairs) die namens de VanDrie Group de COV Gedragscode ondertekende, geeft aan dat de code bijdraagt aan het vertrouwen in de vleessector en het tegengaan van onacceptabel gedrag. Hij legt uit: “De Gedragscode is een leidraad voor alle vleesproducenten – van primaire productie tot en met retail. Wij vinden het goed dat COV met deze code is gekomen. De afgelopen jaren zijn er in binnen- en buitenland diverse voedselincidenten geweest. Wil je een betrouwbare producent zijn dat vertrouwen in de markt geniet? Dan moet je van onbesproken gedrag zijn. De systemen in de bedrijven moeten zo ingericht zijn dat medewerkers een onregelmatigheid durven te melden en dat het vervolgens ook aangepakt wordt. Met de COV Gedragscode wordt het zelfreinigend vermogen van de vleessector versterkt.”

Hier vind je de inhoud van de COV gedragscode. 

Hier vind je wat de VanDrie Group doet op het gebied van voedselveiligheid en productintegriteit.   • Deze site maakt gebruik van cookies
  • Verberg deze melding