22-11-2016

VanDrie Group hoogst genoteerde familiebedrijf op de Transparantiebenchmark

VanDrie Group krijgt hoge nationale waardering voor MVO-beleid.


De VanDrie Group, wereldmarktleider in kalfsvlees, heeft met haar Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) verslaggeving over 2015 een hoge plaats behaald op de jaarlijkse Transparantiebenchmark van het Ministerie van Economisch Zaken. Deze benchmark is een jaarlijks terugkerend onderzoek naar de inhoud en kwaliteit van maatschappelijke verslaggeving bij Nederlandse ondernemingen. De VanDrie Group eindigde met 166 punten op een 54e plaats, 36 plaatsen hoger dan vorig jaar. Opvallend is dat het bedrijf daarmee het hoogst genoteerde Nederlands familiebedrijf is in de ranking en tevens voorop loopt als bedrijf in de vleessector.

Henny Swinkels, Director Corporate Affairs van de VanDrie Group: “Duurzaamheid en de rol als bedrijf in de samenleving worden steeds belangrijker. Wij doen ontzettend veel op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, maar voor de buitenwacht is vaak niet duidelijk wat we doen en waarom. Het MVO-verslag is één van de manieren hoe we uitleg hierover geven.”

Hij vervolgt: “Het geeft vertrouwen dat we als familiebedrijf hierin voorop lopen. De vleessector wordt daarnaast vaak genoeg verweten dat het niet transparant is. Wij laten zien dat dit niet het geval is. Het Ministerie van Economische Zaken erkent dit ook door ons deze hoge score te geven.”

Het MVO-verslag van de VanDrie Group met als titel ‘kracht van de keten’ geeft inzicht in alleketenonderdelen van het bedrijf. Het verslag bespreekt behaalde resultaten, ambities en uitdagingen waar het bedrijf voor staat.  • Deze site maakt gebruik van cookies
  • Verberg deze melding