07-10-2015

Van der Wijngaard wint Glazen Kalf op Folie Culinaire

De prestigieuze wedstrijd Het Glazen Kalf is dit jaar gewonnen door Marco van der Wijngaard van De Hoefslag in Bosch en Duin. De wedstijd, die is uitgeschreven door VanDrie Group, vond plaats tijdens het exclusieve vakevenement voor de gastronomie Folie Culinaire in MECC Maastricht.


Jonge kooktalenten kregen de opdracht om met de ingrediënten uit een mystery box in anderhalf uur vier hoofdgerechten te maken. Hiervoor gebruikten ze verschillende onderdelen van kalfsvlees, groenten, truffel en makreel.

Marco van der Wijngaard werd door de vierkoppige jury unaniem uitgeroepen tot winnaar. Hij ontving de bokaal Het Glazen Kalf en een reportage in Culinaire Saisonnier. Marco van der Wijngaard wist de jury te overtuigen door smaak, de durf om warm en koud op 1 bord te presenteren en de prachtige compositie.

Op een gedeelde tweede plek eindigden Ric Smakman, freelancer uit Alkmaar, Rick Kleijwegt van De Dijk in Maassluis en Stijn Coenen van de Gerardushoeve in Epen. Zijn ontvingen het boek KALF en een oorkonde. Alle winnaars kregen een culinaire kalfsvleespakket.

De jury bestond uit voorzitter Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen, Norbert Koreman, Philippe Schroeven, Edwin Loos en Huub Oudshoorn.

De 3e editie van Folie Culinaire en de 61e editie van de Bourgondische Horecavakbeurs BBB vonden tegelijkertijd plaats van 5 t/m 7 oktober 2015 in MECC Maastricht. Meer informatie: www.folieculinaire.com of www.bbbmaastricht.nl   • Deze site maakt gebruik van cookies
  • Verberg deze melding