17-12-2018

Statement over publicaties rond kalverslachterij te Hasselt

Op 14 december 2018 heeft de organisatie Animal Rights beelden openbaar gemaakt die zijn opgenomen bij VanDrie België te Hasselt. De beelden vertonen inbreuken op dierenwelzijn. VanDrie België neemt dierenwelzijn en het respecteren van de wetgeving zeer ernstig en veroordeelt met klem de inbreuken die op de video te zien zijn.


VanDrie België heeft per direct een intern onderzoek naar de beelden gestart en een verbeterplan naar de Vlaamse minister voor Dierenwelzijn gestuurd. VanDrie België heeft haar slachtprogramma van maandag 17 december stopgezet om samen met betrokken autoriteiten intensieve evaluatie en verbetering toe te passen. Aan verder onderzoek vanuit de autoriteiten zal VanDrie België alle medewerking verlenen. 

De VanDrie Group betreurt de situatie zeer. Wij vereisen van onze bedrijven en haar medewerkers dat dierenwelzijn te allen tijde wordt geborgd. Als wij kijken naar de beelden zien we dit uitgangspunt niet terug. Dierenleed is aangrijpend en de maatschappelijke verontwaardiging begrijpen wij. Wij zijn zelf ook erg ontdaan.

Update 20/12/2018

Op dit moment heeft VanDrie België de kalverslachtingen in Hasselt gestaakt. Inmiddels heeft er uitgebreid onderzoek plaatsgevonden. Dit heeft geleid tot een proefslachting waarin alle verbeter- en controlepunten zijn geïmplementeerd en in de praktijk getest. De resultaten van het onderzoek zijn gedeeld met het Belgische ministerie. VanDrie België is in afwachting van de terugkoppeling vanuit het ministerie. Slachtingen in de productielocatie te Hasselt zullen pas hervat worden wanneer alle betrokken partijen daaraan hun goedkeuring verlenen.  • Deze site maakt gebruik van cookies
  • Verberg deze melding