04-05-2015

Samenwerking VanDrie Group en UIR om marktpositie in Italië te versterken

De Nederlandse wereldmarktleider in kalfsvlees, VanDrie Group, presenteert op de Tuttofood in Milaan een communicatiecampagne voor Italië alsmede het aangaan van een partnerschap met de Unione Italiana Ristoratori (UIR) om haar positie in Italië te versterken.


De VanDrie Group, met een omzet van ruim 2 miljard euro en 25 bedrijven waaronder drie in Italië, heeft besloten om in Italië een communicatiecampagne op te starten die is gericht is op kalfsvlees als klassiek onderdeel van de Italiaanse voedselcultuur. In de campagne wordt met moderne communicatiemiddelen gericht op productvoorlichting en –informatie om de consument sneller van dienst te zijn. De focus ligt voornamelijk op de jongere generatie.

De eerste stap in deze richting is de aankondiging van het partnerschap met de UIR. De UIR is een samenwerking tussen de beste restaurants en chef-koks van Italië en is gericht op het bevorderen van de kwaliteit van Italiaanse restaurants. Met dit partnerschap grijpt de VanDrie Group terug op de historische basis van de regionale Italiaanse keuken maar wel met een moderne en creatieve twist en met speciale aandacht voor de gewoontes en levensstijlen van de jongere generatie.

De Italiaanse markt kent een profiel van nieuwsgierige en veeleisende consumenten die weliswaar beïnvloed worden door de economische noodzaak tot bezuinigen, maar desondanks bijzonder veel waarde hechten aan de oorsprong en kwaliteit van producten en ingrediënten. De gemiddelde Italiaan heeft een groeiende interesse voor voedsel, mede dankzij de vele televisie-uitzendingen en tijdschriften over dit thema. Dit gedrag is met name terug te vinden in het weloverwogen kopen van vlees, ook al omdat het hier een product betreft dat een groot deel van het huishoudgeld opeist. De consument kiest voor een eersteklas product dat smaakvol en veilig is, in lijn met zijn of haar moderne levensstijl. Precies datgene waar het door de VanDrie Group geproduceerde kalfsvlees voor staat.

“Wij zetten ons in om de verschillende behoeften van onze klanten, variërend van moderne distributieketens tot toprestaurants, steeds beter te vervullen. Samen met de UIR investeren we flink in de Italiaanse markt en brengen we kalfsvlees op een moderne manier dicht bij de Italiaanse consument.

We merken dat de laatste jaren de Italiaanse vraag naar vlees, zo ook kalfsvlees, onder druk staat. We zijn er van overtuigd dat een proactieve, moderne communicatiestrategie er aan bijdraagt om de positie van kalfsvlees te consolideren en te versterken”, zo zegt Henny Swinkels, Director Corporate Affairs VanDrie Group.  • Deze site maakt gebruik van cookies
  • Verberg deze melding