27-10-2015

Kalfsvlees op de agenda tijdens staatsbezoek in China

Terwijl de Koning en Koningin hun staatsbezoek aan China afleggen, worden zij op de voet gevolgd door een handelsdelegatie vanuit de Nederlandse agro- en foodsector. De handelsdelegatie, begeleid door Staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken, probeert voet aan de grond te krijgen op de Chinese markt.


Toegang van Nederlands kalfsvlees op de Chinese markt kwam tijdens het staatsbezoek diverse malen aan de orde. De Chinese president Xi Jinping bracht het onderwerp in bijzijn van de Koning en de excellenties ook ter sprake. De president meldde dat hij het kalfsvlees-dossier belangrijk vindt en dat hij het product snel in China beschikbaar wil hebben.

Henny Swinkels: “De melding van de Chinese president stemt tot positiviteit. Ik leid daar uit af dat de markttoegang voor kalfsvlees met voorrang behandeld wordt. VanDrie Group is samen met de Nederlandse overheid al sinds 2005 actief om kalfsvleesproducten in China te kunnen afzetten. Een doorbraak in dit dossier zou geweldig zijn.” Dit positieve gevoel wordt gedeeld door staatssecretaris Dijksma. Swinkels: “De staatssecretaris heeft met haar ambtenaren de afgelopen jaren hard gewerkt aan deze markttoegang. De inzet vanuit de Nederlandse overheid gecombineerd met het bedrijfsleven, zal volgens de staatssecretaris tot een succes in dit dossier leiden.”

In China is al jarenlang een flinke stijging te zien van de vleesconsumptie door een stijgende welvaart. Ook neemt de vraag naar Westerse consumentenproducten toe. De Chinese consument zoekt naar producten die voldoen aan strenge voedselveiligheidseisen. Daar kalfsvlees mals, toegankelijk en makkelijk te bereiden is en voldoet aan de gewenste veiligheidseisen, zou het product goed binnen de Chinese behoefte passen.  • Deze site maakt gebruik van cookies
  • Verberg deze melding