12-10-2016

Arjan Kuipers wint Glazen Kalf op Folie Culinaire

De prestigieuze wedstrijd Het Glazen Kalf is dit jaar gewonnen door Arjan Kuipers van De Ertepeller in Papendrecht.


De wedstrijd, die jaarlijks door VanDrie Group wordt georganiseerd, vond vandaag, 12 oktober 2016, plaats tijdens het exclusieve vakevenement voor de gastronomie Folie Culinaire in MECC Maastricht.

Jonge kooktalenten kregen de opdracht om met de ingrediënten uit een mystery box in anderhalf uur vier hoofdgerechten te maken. In de mystery box zaten kalfsvetnieren en kalfslonghaas. Daarnaast konden ze kiezen uit verschillende ingrediënten voor de garnituur.

Arjan Kuipers werd door de vijfkoppige jury unaniem uitgeroepen tot winnaar. Hij ontving de bokaal Het Glazen Kalf en een cheque voor kalfsvlees. Daarnaast heeft Culinaire Saisonnier een reportage aangeboden in haar vakblad. Arjan wist de jury te overtuigen door de presentatie, de mooie cuisson en smaakcombinatie van kalfsnieren en kalfslonghaas. 

Op een gedeelde tweede plek eindigden Kelvin Rogers, chef bij Restaurant la Rive in Amsterdam, Jesper van der Velde, chef bij restaurant Katseveer in Wilhelminadorp en Rick Kleijwegt, chef bij SMAAK & MEER in Maassluis. Zij ontvingen het boek KALF. 

De jury bestond uit voorzitter Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen, Norbert Koreman van Culinaire Saisonnier, Hans Snijders van Chateau Neercanne, Juan Manuelle Barrientos van El Cielo uit Colombia en Huub Oudshoorn, chefkok namens VanDrie Group.

De 4e editie van Folie Culinaire en de 62e editie van de Bourgondische Horecavakbeurs BBB vonden tegelijkertijd plaats van 10 t/m 12 oktober 2016 in MECC Maastricht. Meer informatie: www.folieculinaire.com of www.bbbmaastricht.nl.  • Deze site maakt gebruik van cookies
  • Verberg deze melding