29-04-2021

Alle Apeldoornse vleesverwerkende bedrijven van VanDrie Group weer open


Donderdag 29 april 2021 zijn de activiteiten van ESA, Ekro en Ameco, na een periode van opschorting weer voortgezet. Inspecteurs van de NVWA, Inspectie SZW en GGD hebben woensdag 28 april een schouw uitgevoerd bij de Apeldoornse vleesverwerkende bedrijven van de VanDrie Group. Dit om te beoordelen of de getroffen maatregelen effectief zijn.

De VanDrie Group had de slachtactiviteiten bij Ekro en Ameco op maandag uit voorzorg gestaakt nadat vorige week donderdag 9,7 procent van de medewerkers van ESA positief testte. Op de locaties van ESA, Ekro en Ameco gelden sinds de uitbraak van Covid-19 al strenge maatregelen. Dit bleek helaas onvoldoende om een uitbraak te voorkomen. De VanDrie Group heeft daarop het testbeleid nog verder aangescherpt. Op de locatie van ESA heeft een uitgebreide hygiënisatie plaatsgevonden en is het toezicht op naleving van de richtlijnen door het bedrijf geïntensiveerd. De instanties zijn akkoord met die aanpak en hebben de vleesverwerkende bedrijven goedkeuring gegeven hun activiteiten weer op te starten.

Komende periode zal vanuit de VanDrie Group intensief contact worden onderhouden met de diverse autoriteiten om op transparante wijze aan te tonen dat de genomen maatregelen voldoen om Covid-19 te bestrijden.  • Deze site maakt gebruik van cookies
  • Verberg deze melding