Zorg voor onze medewerkers

Onze uitdaging
Maatschappelijk verantwoord ondernemen is niet alleen aan de buitenkant meet- en zichtbaar. Minstens zo belangrijk als de zorg voor de dieren, het product en het proces is de verantwoordelijkheid die een bedrijf heeft over de eigen mensen. Wij voelen en nemen die verantwoordelijkheid nadrukkelijk waar het om onze eigen medewerkers gaat. Wij vinden de veiligheid, de gezondheid en de groeikansen van onze mensen belangrijk.

Ons doel
Waar het gaat over onze bedrijven en medewerkers, streven we naar een veilige werkomgeving en gezonde, vakvaardige medewerkers. We willen dat medewerkers zich thuis voelen bij de organisatie. Goed werkgeverschap betekent voor ons dat we carrière- en ontwikkelingsmogelijkheden en passende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden aan onze medewerkers aanbieden.

Onze werkwijze
We vinden het belangrijk dat medewerkers hun kennis vergroten. In een werkomgeving waar ontwikkelingen zich razendsnel opvolgen en voedselveiligheid belangrijker dan ooit is, is het nodig dat opleidingen en cursussen gevolgd worden. We trainen onze medewerkers voortdurend op het gebied van veiligheid, tilbelasting, ergonomie en gehoorbescherming. Naast taalcursussen, kwaliteitsopleidingen, EHBO en BHV, opleidingen voor de versindustrie die gevolgd kunnen worden, zijn meerdere van onze bedrijven erkende leerbedrijven op het gebied van ICT, administratie, technische dienst en kwaliteit. Daarnaast hebben we de Safety Guard Academy. Dit is een e-learning portaal dat kennis, instructies en trainingen digitaal beschikbaar stelt aan verschillende doelgroepen binnen en buiten de organisatie. De trainingsmogelijkheden worden in meerdere talen structureel toegankelijk gemaakt voor onze medewerkers.

Om gezondheid te stimuleren geven we medewerkers de mogelijkheid om deel te nemen aan Preventief Medisch Onderzoek (PMO). Met PMO wordt inzicht verkregen in de fysieke en mentale gezondheid. Vervolgens geven we ook op reguliere basisinformatie over een gezonde levensstijl, ondersteunen we medewerkers in het stoppen met roken en hebben we een fietsplan waardoor fiscaal voordelig een fiets kan worden aangeschaft. 

Werken in de productie is lichamelijk zwaar werk. Met het oog op het groeiend aantal oudere medewerkers, richt de VanDrie Group zich op duurzame inzetbaarheid en arbeidsmobiliteit. Dit betekent dat we medewerkers extra begeleiden en informatie verstrekken hoe je in een fysiek zwaar beroep inzetbaar kunt blijven. Samen met de medewerker doet de VanDrie Group er bij ziekte alles aan om hem of haar weer gezond te krijgen en de terugkeer mogelijk te maken.

Onze samenwerkingspartners binnen dit issue zijn onze medewerkers, Arbo instanties, onderwijsinstellingen zoals SVO vakopleiding food. 

  • Deze site maakt gebruik van cookies
  • Verberg deze melding