Waardevolle impact maken in Japan

Als familiebedrijf midden in de Japanse maatschappij staan is voor de VanDrie Group de normaalste zaak van de wereld.

14-02-2020

Japanners waarderen kwaliteitsproducten. Kalfsvlees sluit daar perfect bij aan. Sinds enkele jaren mogen onze bedrijven kalfsvlees exporteren naar Japan. Het voornaamste product dat naar deze markt gaat zijn kalfstongen, die in Europa weinig gewaardeerd worden. In Japan wordt het juist gezien als een ware delicatesse. Ekro, één van onze kalfsvleesverwerkers, heeft in de Japanse stad Sendai een speciaal initiatief in de samenleving omarmd. Paul Beltman, Sales Manager bij Ekro, vertelt:

“In Sendai, werken we samen met een bijzondere partner, Eimu Watari. Dit is een sociale werkplaats waar medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt, vaak een fysieke of mentale beperking, de kans krijgen om volwaardig mee te doen aan het arbeidsproces. Onder professionele begeleiding verwerken de medewerkers de tongen tot een eindproduct voor zowel foodservice als de consumentenmarkt.’’

In Sendai is kalfstong een belangrijke ingrediënt voor de lokale specialiteit Gyutan (牛 タ ン), een gerecht dat bestaat uit stukjes dun gesneden runder- of kalfstong, bereid boven een houtskoolgrill. De tong wordt standaard geserveerd met ingelegde groenten, maar ook variaties in de vorm van een curry of een stoofpot zijn erg populair. Het gerecht ontstond in 1948 toen een yakitori-restauranteigenaar in Sendai zich volledig stortte op het bereiden van gerechten met tong. Het gerecht is inmiddels verspreid over heel Japan en vormt een belangrijk onderdeel in de cuisine.

Het project Eimu Watari creëert voor beide partijen waarde: het maakt voor heel veel mensen een verschil.

Eén van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties waar de VanDrie Group een bijdrage aan wil leveren, is “Waardig werk en economisch groei voor iedereen”. Paul geeft aan: “Het project Eimu Watari creëert voor beide partijen waarde: het maakt voor heel veel mensen een verschil. We proberen onze economische impact te combineren met inclusiviteit.  Het vormt de basis voor een langdurige relatie waar wij trots op zijn!”

  • Deze site maakt gebruik van cookies
  • Verberg deze melding