VanDrie Group zet private swabtesten in bij testen op Covid-19

Sinds de corona-uitbraak is het hygiëne- en veiligheidsbeleid binnen onze bedrijven extra aangescherpt. Voor de vleesverwerkende bedrijven van de VanDrie Group betekent dit nieuwe maatregelen en aanpassingen in protocollen. T. Boer & zn, ESA, Ekro en Ameco schakelden onder meer Eurofins in voor het uitvoeren van humane swabtesten (met wattenstaafje via de neus en keel) om medewerkers te kunnen testen op Covid-19

16-09-2020

Net als in de gehele foodsector wordt ook bij de VanDrie Group veel met medewerkers uit diverse Europese landen gewerkt. René Doeleman, Manager Operations Ekro, vertelt: “Met een divers personeelsbestand en medewerkers die van vakantie terugkomen uit (potentiële) risicogebieden moet je snel kunnen schakelen. We willen al voor onze poort 100% zeker weten dat onze medewerkers niet besmet zijn en dat we de garantie kunnen bieden voor de gezondheid en kwaliteit van onze collega’s en de werkomgeving.”

Preventie
“We doen het maximale om besmettingen te voorkomen”, zegt Marijke Everts, Director Corporate Affairs van de VanDrie Group. “We willen een goede werkgever zijn voor onze medewerkers en een betrouwbare partner voor onze afnemers.” Bij T. Boer & zn, ESA, Ekro en Ameco zijn corona-inspecteurs aangesteld die de juiste naleving van maatregelen bewaken en waar nodig bijsturen. Overal wordt de 1.5 meter maatregel gehanteerd, kantineshifts zijn aangepast, contactplekken worden doorlopend gereinigd, er zijn speciale looplijnen uitgezet en op kritische punten in het proces en in de panden zijn speciale schermen geplaatst. Bij binnenkomst op de terreinen wordt van iedereen ook van bezoekers en toeleveranciers, op afstand de temperatuur gemeten. 

 Als marktleider willen we leidend zijn. Niet alleen in de kwaliteit die we leveren, maar ook hoe we met onze mensen omgaan – René Doeleman

René Doeleman beaamt de inzet: “Vanuit de directie van de VanDrie Group hebben de vleesverwerkende bedrijven carte blanche gekregen om te doen wat nodig is. Als marktleider willen we leidend zijn. Niet alleen in de kwaliteit die we leveren, maar ook hoe we met onze mensen omgaan. Iedere dag weer zorgen zij er voor dat we onze kwaliteitsproducten op tijd kunnen leveren. Een gezond werkklimaat en een enthousiast groep mensen, of het nu inleen-personeel of vaste krachten zijn, dit is voor ons het belangrijkst.” 

Om voor medewerkers en afnemers een veilige werkomgeving en continuïteit te bieden, schakelde de VanDrie Group onder meer Eurofins in voor het uitvoeren van humane swabtesten (met wattenstaafje via de neus en keel) om medewerkers uit risicogebieden te kunnen testen op Covid-19.

“We willen de risico’s op besmettingen binnen onze bedrijven tot een minimum beperken, of liever nog uitsluiten’’, aldus René Doeleman. De VanDrie Group koos hierbij voor het SAFER@WORK-programma van Eurofins vanwege de betrouwbaarheid, de logistiek en de snelheid: de testlocaties zijn in alle gevallen dicht bij de bedrijven. Na de analyse volgt via één van de Eurofins laboratoria zo snel mogelijk het resultaat. ‘’Alleen bij een negatieve uitslag, dus geen corona, zetten we personeel in bij onze dochterbedrijven. De swabtesten leveren een belangrijke bijdrage aan ons beleid rondom veiligheid en hygiëne”, zegt René Doeleman,

Maatwerk
Iedere sector verschilt en met name de voedingsindustrie vereist specifieke kennis bij de aanpak. Dennis Wetjens, Algemeen directeur Eurofins Food, Feed, Water Benelux: “Maatwerk, zoals we dat ook voor de VanDrie Group realiseren, is daarom essentieel. Het werken met dieren, voeding, ploegendiensten en strakke planningen vereisen snelheid en flexibiliteit. Met de teststraten en laboratoria op verschillende locaties in het hele land kunnen we snel en efficiënt handelen en informeren. We willen te allen tijde voorkomen dat de dagelijkse operatie bij onze opdrachtgevers in het geding komt.”

Bedrijven die deelnemen aan het SAFER@WORK-programma ontvangen een keurmerk. Eurofins is samenwerkingspartner van het RIVM en de GGD GHOR.

  • Deze site maakt gebruik van cookies
  • Verberg deze melding