VanDrie Group aanwezig op Internationale Grüne Woche

Vrijdagochtend, 17 januari is de 85e Internationale Grüne Woche in Berlijn geopend. De VanDrie Group serveert in navolging van haar culinaire campagne in Duitsland, tijdens de beurs aan de bezoekers dry-aged kalfsvlees

17-01-2020

De VanDrie Group presenteert zich samen met andere toonaangevende Nederlandse bedrijven en organisaties een week lang in het Holland Paviljoen tijdens de Internationale Grüne Woche in Berlijn. Het paviljoen is vrijdagochtend door de Bundeslandwirtschaftsministerin Julia Klöckner en haar Nederlandse collega, Minister Carola Schouten geopend.

Wat is de Grüne Woche?

De Internationale Grüne Woche is een consumentenbeurs in Berlijn waar internationale deelnemers uit de levensmiddelenbranche en land- en tuinbouw zichzelf presenteren.  De beurs biedt een podium voor innovatieve ontwikkelingen op het gebied van voeding en landbouw. Voor Nederlandse bedrijven is Duitsland een belangrijke exportmarkt. In het Holland paviljoen kunnen Nederlandse exposanten direct hun product promoten aan de consument. Tussen de tulpen en Goudse kaas toont de VanDrie Group een product wat eveneens gretig aftrek vindt onder de Duitse consument: kalfsvlees.

Plant Your Future

Ieder jaar staat de Internationale Grüne Woche in het teken van een thema. Dit jaar is gekozen voor Plant Your Future. Minister Carola Schouten maakt zich sterk voor kringlooplandbouw. Een systeem waarbij reststromen ingezet worden en niets verspild om zo bij te dragen aan een duurzame toekomst. Het verwaarden van restproducten uit onder andere de zuivel- en voedingsmiddelenindustrie zit in het DNA van de Nederlandse kalversector.

Bij het verwerken van het kalf gaat niets verloren. Niet alleen kalfsvlees is een waardevol product, kalfsvellen worden verwerkt door de meest toonaangevende modemerken en zijn als leerproducten terug te vinden op de catwalk. Ook in medicatie, verzorgingsmiddelen en diervoeding zijn delen van het kalf te vinden die niet voor humane consumptie geschikt zijn.

Duitsland, een belangrijke afzetmarkt

De Duitse consument stelt hoge eisen aan haar voeding en vraagt om producten die geproduceerd worden met respect voor mens, dier en milieu. Kalfsvlees van de VanDrie Group is een passend product bij deze consumenteis. De campagne van de VanDrie Group in Duitsland richt zich naast duurzaamheidaspecten op de veelzijdigheid van kalfsvlees. Door het aanbieden van zelf ontwikkelde recepten en bijzondere bereidingswijze zetten we de minder traditionele vleesdelen in de spotlight. Dit sluit aan bij onze inzet om alles van het kalf te benutten, ook minder bekende delen. Die aanpak slaat aan, het Duitse aandeel in de afzet van de VanDrie Group is de laatste jaren gegroeid. De VanDrie Group serveert tijdens de beurs aan de bezoekers dry-aged kalfsvlees canapé.

  • Deze site maakt gebruik van cookies
  • Verberg deze melding