Oukro: belangrijke spil tussen kalfsvel en designertas

Het VanDrie dochterbedrijf Oukro is een belangrijke schakel in de kalverketen. Oukro verwerkt de kalfsvellen afkomstig uit onze kalfsvleesbedrijven en stuurt deze naar afnemers over de hele wereld.

28-11-2019

Het VanDrie dochterbedrijf Oukro is een belangrijke schakel in de kalverketen. Oukro verwerkt de kalfsvellen afkomstig uit onze kalfsvleesbedrijven en stuurt deze naar afnemers over de hele wereld. Kalfsleer staat bekend als soepel kwaliteitsleer en is geliefd bij exclusieve kledingmerken. 

Net als een vingerprint is elk vel uniek. Kwaliteitsbewaking staat centraal gedurende het hele proces. Dit begint al in de houderij. Binnen de houderij en transport willen we elke beschadiging aan de huid voorkomen. Allereerst om het welzijn van de kalveren te garanderen maar ook omdat je net als bij een snee in je vinger beschadiging op de huid blijft zien. Als de vellen bij Oukro aankomen, vindt een eerste selectie plaats. Op basis van kwaliteit worden de vellen gesorteerd en vervolgens gezout. Zout verlengt de houdbaarheid met behoud van de goede en hoge kwaliteit van de kalfsvellen. 

Het proces dat daarna volgt –op weg naar bijvoorbeeld de designertas-, is grofweg in te delen in vijf stappen. Dit vindt plaats bij de afnemers van Oukro. 

Stap 1

Vellen worden als eerst gewassen en geweekt waarbij het haar, vuil en collageen verwijderd worden. 

Stap 2
Daarna worden vet- en vleesresten verwijderd die nog aan de vellen zitten. 

Stap 3
Na bewerking in een zogenaamde splitmachine worden de vellen gescheiden in een onderlaag en bovenlaag. De onderlaag wordt gebruikt voor het maken van bijvoorbeeld suède. De toplaag wordt verder verwerkt tot leer. Leer is een natuurproduct en moet daarom nog verder verwerkt worden zodat het soepel en sterkt blijft. 

Stap 4
Vervolgens worden de vellen gedroogd en wordt de gewenste structuur aangebracht, zodat het leer soepel, glad of ruw aanvoelt. 

Stap 5
Daarna kunnen de designers aan de slag. 

Door de unieke eigenschappen van kalfsleer, de kwaliteit van het product en de inzet van designers is die nieuwe tas of paar schoenen een gegarandeerd succes. Dankzij ons dochterbedrijf Oukro gaat het vel van het kalf niet verloren, maar krijgt het een duurzame bestemming die super fashionable is. 

  • Deze site maakt gebruik van cookies
  • Verberg deze melding