Kalvertransport is geen gewoon transport

Marco Versmissen is al tien jaar vrachtwagenchauffeur. Niet zomaar een chauffeur: hij rijdt voor dochterbedrijf Van Drie bv kalveren naar en van houderijen.

22-11-2019

Marco Versmissen is al tien jaar vrachtwagenchauffeur. Niet zomaar een chauffeur: hij rijdt voor dochterbedrijf Van Drie bv kalveren naar en van houderijen. Marco wil graag laten zien hoe dit gaat in de praktijk. Hij moet kalveren ophalen in Duitsland en naar een kalverhouderij in Nederland brengen. We gingen met hem mee. 

Matchmaking voor kalf en kalverhouder
Bij aankomst op de kalververzamelplaats in Duitsland, is Marco reeds gearriveerd. De kalveren zijn al gesorteerd op grootte en gewicht. Dit wordt gedaan omdat kalveren kuddedieren zijn. Wanneer ze als een groep bij elkaar worden gezet, moet er niet te veel verschil zitten tussen de kalveren. De kalveren zijn net gevoerd en liggen rustig in een dik pak stro. Met de chauffeurs aan de koffie, wachten we op telefoon uit Nederland. Er wordt nu door Van Drie bv gekeken op welke houderij de kalveren het beste geplaatst kunnen worden. Gewicht, ras en sekse zijn hier in erg belangrijk. Kalverhouders willen graag een uniforme koppel. Dit is voor de kalverhouder beter werkbaar en zorgt voor een betere diergezondheid. De telefoon gaat, de ritten worden verdeeld onder de chauffeurs. Wij krijgen twee adressen mee.

Gezondheid en veiligheid eerst
Voordat we gaan, vertelt Marco dat hij niet zomaar kan opladen en weggaan: “We wachten nog op de overheidsdierenarts. Die komt de gezondheid en de papieren van de kalveren controleren: alleen dan krijgen we een exportcertificaat.” Ondanks dat Duitsland een uitgebreider dierziektebestrijdingsprogramma heeft dan Nederland kunnen kalveren niet zomaar de grens over. “Dat klopt”, zegt Marco. “De dierenarts kijkt niet alleen of dieren gezond zijn, maar ook of de papieren kloppen. Op die manier is altijd de herkomst van het dier te traceren en weten we zeker dat geen enkel kalf afkomstig is van een geblokkeerd melkveebedrijf of regio.” 

Als de dierenarts zijn werk gedaan heeft en blijkt dat alle papieren kloppen en de datum, de kalveren, het transport en het kenteken geregistreerd zijn, wordt de vrachtwagen voorgereden. Brandschoon is de vrachtwagen. De vloer wordt ingestrooid met een dik pak stro en zonder moeite lopen kalveren de wagen op.. Om het lossen op de twee adressen gemakkelijker te maken, komen de kalveren van het ene adres op de wagen zelf en het andere adres op de aanhanger. “We moeten nog even wachten voor de reistijdenregistratie”, zegt Marco. Ook hiervoor geldt dus veiligheid boven alles. De kalveren merken er weinig van. De meesten zijn gaan liggen in het stro. De ruimtes zijn voorzien van klimaatbeheersing dus tocht of kou wordt beheerst.  

Wanneer we vertrekken, wordt de eerste veehouder opgebeld zodat hij weet wanneer we arriveren. Onnodig wachten wordt hiermee voorkomen en de kalverhouder kan zijn stallen klaarmaken zodat kalveren in een verlichte en warme stal aankomen. 

Kalvertransport geen gewoon transport
“Kalvertransport is geen gewoon transport”, zegt Marco op de vraag waarom hij dit werk zo leuk vindt. “Om het goed te doen is meer nodig dan alleen een vrachtwagenrijbewijs. Van jongs af rij ik al mee met kalvertransporten. Eerst met mijn vader en nu sinds tien jaar zelf. Naast een goede chauffeur moet je ook goed om kunnen gaan met dieren en tijdens het rijden moet je continu bewust zijn dat je dieren vervoert.” 

De eerste kilometers voeren ons over een provinciale weg richting de snelweg. Na 25 minuten bereiken we de Nederlandse grens. “Liever rij ik over snelweg dan binnendoor”, zegt Marco. “Over zulke provinciale wegen moet je veel rustiger rijden omdat je bijvoorbeeld veel rotondes en bochten hebt. Het is een voordeel dat we nu ’s avonds rijden. Het is veel rustiger op de weg waardoor je minder hoeft te remmen en optrekken. Ik rij soms liever iets om dan binnendoor gewoon omdat prettiger is voor de kalveren.” 

Welzijn door technologie
Om het welzijn van kalveren te garanderen, is niet alleen de laadruimte comfortabel ingericht, maar ook de cabine van Marco is rijk uitgerust met slimme apparatuur. “Kijk, deze navigatie berekent de afstand naar mijn voorligger en past de snelheid automatisch aan. Ik hoef daardoor niet in eens te remmen, maar de vrachtauto anticipeert zelf op wat komt, bijvoorbeeld een file.” Hij wijst naar een kastje. “Hier zit de klimaatbesturing. Bij een hogere of lagere temperatuur kan ik de ventilatie aanpassen. Zo kan ik het afstemmen op de behoefte van de kalveren.” Klokslag 21:30 uur arriveren we op het eerste adres. De kalverhouder en zijn familie staan klaar om de kalveren op te vangen. Vlot lopen de kalveren hun nieuwe stal binnen. Ondanks dat er nog een losadres op het programma staat, wordt de laadruimte helemaal schoon gespoten. “Dit is erg belangrijk”, zegt Marco, “Tja en niet altijd leuk. Zeker als het al laat is of wanneer het ’s winters koud is en vriest, maar het is erg belangrijk voor de hygiëne.” 

Als al het papierwerk is gedaan
Het laatste adres doen we na middennacht aan: om 01:00 ’s nachts zijn alle kalveren gelost. Ook nu wordt alles grondig schoongespoten. De werkdag zit erop maar niet voordat de laatste papieren ingevuld zijn. Net als hygiëne, welzijn en veiligheid is administratie van groot belang. Elke kilometer en elk dier is te traceren. Met een schone vrachtwagen maakt Marco zich weer op voor een volgende dag. Een dag waarop hij kan doen wat hij het liefste doet: met zijn wagen en de kalveren op pad. 

  • Deze site maakt gebruik van cookies
  • Verberg deze melding