Kalfsvlees prominent onder de aandacht tijdens Healthy Food Week in Bahrein en Koeweit

Van 13 tot en met 17 oktober organiseert de Nederlandse Ambassade in de Golfregio samen met de VanDrie Group een Healthy Food Week.

16-10-2019

Van 13 tot en met 17 oktober organiseert de Nederlandse Ambassade in de Golfregio samen met de VanDrie Group een Healthy Food Week. Tijdens deze week worden consumenten, inkopers van retail en horeca en overheidsfunctionarissen geïnformeerd over de kwaliteiten van Nederlandse voedselproducten. Met deelname in een Koeweits tv-programma, vele showcookings door de chef Edgar Buhrs en optreden van Marijke Everts (Director Corporate Affairs VanDrie Group) tijdens diverse seminars wordt kalfsvlees prominent onder de aandacht gebracht. 

Landbouwraad van de Nederlandse ambassade, Erik Smidt, vertelt dat een gezonde levensstijl steeds belangrijker wordt in beide landen: “Door de globalisering en de snelle ontwikkelingen in de Golfregio maken de voedingspatronen een intense verandering door. Consumptie van fastfood en uit eten gaan, zijn gemeengoed geworden. De meeste mensen brengen de dag zittend door. Bijna tweederde van de volwassenen zijn te zwaar of zwaarlijvig.” 

“Kalfsvlees past heel goed bij de toenemende aandacht voor een gezonde levensstijl van Arabische consumenten”, zegt Edgar Buhrs. “Kalfsvlees is mager, eenvoudig te verteren en ook nog eens makkelijk te bereiden. Het past perfect binnen een gezond, gevarieerd menu.”

  • Deze site maakt gebruik van cookies
  • Verberg deze melding