Fitte medewerkers bij Navobi en Alpuro; van Bewust naar Beter


Vitaliteit, duurzame inzetbaarheid, werkdruk, vergrijzing; het zijn zeer relevante thema’s die tegenwoordig in veel bedrijven spelen. Ook bij de VanDrie Group.

05-12-2019

Vitaliteit, duurzame inzetbaarheid, werkdruk, vergrijzing; het zijn zeer relevante thema’s die tegenwoordig in veel bedrijven spelen. Ook bij de VanDrie Group. Maar hoe werk je aan een vitaliteitsbeleid binnen de organisatie waar ook medewerkers volledig achterstaan? Ruim een jaar geleden werd onder de medewerkers van Navobi en Alpuro, twee diervoederbedrijven binnen de VanDrie Group, een enquête gehouden. Hieruit kwam de wens naar voren dat medewerkers graag betere begeleiding wilden krijgen in de lifestylekeuzes die zij maken. Met het project ‘Bewust naar Beter’ wordt daar nu actief aan gewerkt.  

Roelinda Noorderink, HR- & Officemanager bij Navobi en Alpuro vertelt over het project: “Fitheid is een breed begrip. We hebben geprobeerd alle aspecten in het project mee te nemen. Voorop stond dat alle medewerkers zich gehoord voelen. Vanuit de bedrijven is daarom een klankbordgroep opgericht. De klankbordgroep hebben we bewust zo ingericht dat alle geledingen van het bedrijf mee kunnen denken over de uitvoering en thema’s die we oppakken.” 

Werken aan fysieke én mentale gezondheid
Inmiddels ervaren de medewerkers van Navobi en Alpuro al wat ‘Bewust naar Beter’ brengt. Roelinda: “We hebben een coach betrokken om voorlichting te geven over voeding en bewegen. Ook kijken we specifiek naar mentale gezondheid. Durven medewerkers bijvoorbeeld ‘nee’ te zeggen? We zorgen dat we daar voorlichting over geven zodat medewerkers een goede balans vinden en gemotiveerd blijven.” Bij de bedrijven blijft het niet alleen bij workshops en voorlichting. Elke twee weken kunnen medewerkers meedoen aan een serieuze bootcamp op het terrein. Naast gezondheid besteedt het project ook aandacht aan veiligheid op de werkvloer, kwaliteit en collegialiteit. “Uiteindelijk willen we dat elke medewerker zich hier goed voelt en lekker op zijn plek zit. En als dat niet zo is, dan werken we er aan dat dit wél gebeurt. Het project ‘Bewust naar Beter’ draagt hier aan bij, maar het is tegelijkertijd ook een inspanning van ons allemaal”, aldus Noorderink.

  • Deze site maakt gebruik van cookies
  • Verberg deze melding