Dit is wie wij zijn: Patrick

Bij de VanDrie Group werken mensen van allerlei achtergronden, uit allerlei landen. Die diversiteit geeft ons bedrijf glans. Wij vinden dit waardevol. We laten graag zien wie de mensen achter de VanDrie Group zijn.

06-08-2020

‘Familie’ is voor ons een diepgeworteld besef. Een houding van hoe wij in het leven staan, een manier waarop en waarom wij de dingen doen. Een gevoel van trots en respect voor mensen om wie je geeft en voor wie je zorgt. Bij de VanDrie Group werken mensen van allerlei achtergronden, uit allerlei landen. Die diversiteit geeft ons bedrijf glans. Wij vinden dit waardevol. We laten graag zien wie de mensen achter de VanDrie Group zijn. Daarom stellen we Patrick, werkzaam bij het Zuid-Limburgse Schils, aan je voor.

Aan het oog van de 47-jarige, welbespraakte Patrick Ruijters ontsnapt niets. Als floorcoördinator zorgt hij ervoor dat de machines van melkpoederfabriek Schils in Sittard optimaal blijven draaien. Ook regelt hij de werkindeling. Hij werkt er alweer 22 jaar, met groot plezier. 

‘Elke dag is anders. Ik krijg veel vrijheid om mijn werk in te vullen en de sfeer is goed’, vertelt Patrick, een eigenzinnige mix van creativiteit, perfectionisme en Limburgse hartelijkheid. Na militaire dienst, een halfjaar in de bouw en een carrière bij een fietsbedrijf belandde hij bij Schils. Hoe de man het klaarspeelt is een raadsel, maar naast lange dag- of nachtdiensten tussen de melkpoeder maakt hij tijd voor zijn Daniëlle en ‘bonuskinderen’ Liam (13) en Kiki (11), beluistert muziek en wijdt zich fanatiek aan het mountainbiken. Ook is deze onvermoeibare duizendpoot een kei in fotograferen. Met zijn Hasselblad maakt hij de prachtigste portretten en ander werk; regelmatig blogt hij voor zijn fotowebsite. Een paar jaar geleden stortte Patrick zich op de snowboardsport. ‘Het liefst doe ik dat in de bergen, op mijn poederboard’, vertelt hij. Poederboard? ‘Jazeker.’ Lachend: ‘Ga ik op wintersport en sta ik wéér op en in de witte poeder.’

Over Schils

Schils uit Sittard is dé internationale producent van jongdiervoeding van de VanDrie Group, met afnemers over de hele wereld. Schils maakt producten voor kalveren, lammeren en biggen. De producten worden zowel onder eigen merknaam als in klanteigen verpakking (private label) naar meer dan 50 landen wereldwijd geëxporteerd.

Lees hier hoe een lokale molen uit Amstenrade uitgroeide tot een partner voor vele boeren wereldwijd.

Werken bij VanDrie Group

Benieuwd naar functies en mogelijkheden bij Schils en de VanDrie Group? Bezoek onze website https://werkenbij.vandriegroup.com/ voor een actueel aanbod van uitdagende banen en stages bij de VanDrie Group. Vergeet je niet aan te melden voor de Job Alert, zo hoor je als eerste van nieuwe vacatures bij onze bedrijven!

  • Deze site maakt gebruik van cookies
  • Verberg deze melding