Dit is wie wij zijn: Augusto Conte

Bij de VanDrie Group werken mensen van allerlei achtergronden, uit allerlei landen. Die diversiteit geeft ons bedrijf glans. Wij vinden dit waardevol. We laten graag zien wie de mensen achter de VanDrie Group zijn!

03-11-2020

‘Familie’ is voor ons een diepgeworteld besef. Een houding van hoe wij in het leven staan, een manier waarop en waarom wij de dingen doen. Een gevoel van trots en respect voor mensen om wie je geeft en voor wie je zorgt. Bij de VanDrie Group werken mensen van allerlei achtergronden, uit allerlei landen. Die diversiteit geeft ons bedrijf glans. Wij vinden dit waardevol. We laten graag zien wie de mensen achter de VanDrie Group zijn. We stellen Augusto, werkzaam bij de kalfsvellenverwerker Oukro, aan je voor.

Hard werken zit Augusto Conte in het bloed. De sympathieke 57-jarige Siciliaan maakt lange dagen bij kalfsvellenverwerkingsbedrijf Oukro in Apeldoorn. Hier worden kalfshuiden gepekeld, gekoeld en machinaal op elkaar gestapeld. 

Augusto: ‘Ik controleer alle vellen totdat ze klaar zijn voor vervoer over de hele wereld, van Italië tot Japan. Daarna worden ze verwerkt tot meubels, tapijten, kleding, schoenen en tassen.’ Trots: ‘Ook voor een bekend Parijs modemerk.’ Het is pittig werk, maar het betaalt goed en hij is eraan gewend. Gezien zijn rugklachten is hij blij dat robots inmiddels de zwaarste arbeid overnemen. Augusto, telg uit een gezin van tien kinderen, werd eind jaren zeventig als rebelse puber naar broers in Nederland gestuurd.

Als je gezond blijft, ben je rijk. – Augusto Conte

Hij woonde en werkte onder meer in Zwolle en Zutphen, totdat hij in Apeldoorn terechtkwam. Daar ontmoette hij Jannie, zijn tweede vrouw. Samen verzamelen ze Swarovski-kristallen beeldjes, maken wandelingen en spelen met hun kleinzoon Evan. Augusto kan Italiaans koken als de beste, maar eet net zo makkelijk wat de Hollandse pot schaft. Zijn motto: ‘Als je gezond blijft, ben je rijk.’ Hij zingt graag uit volle borst mee met de Napolitaanse canzoni van Gigi D’Alessio en eilandgenoot Carmelo Zappulla. Een terugkeer naar zijn geliefde Sicilië? Alleen voor familiebezoek en vakantie. Jannie en Oukro zijn nu zijn thuis.

Over Oukro

Oukro, gevestigd in Apeldoorn, is de grootste verwerker van kalfsvellen ter wereld. Kalfsleer wordt gebruikt voor het maken van producten zoals schoenen, tassen en kleding. Oukro’s klanten zijn voornamelijk leerlooierijen en producenten van kleding en accessoires. Juist omdat kalfsvellen een belangrijke waarde hebben, is zorgvuldige productie en kwaliteit van groot belang. Oukro vindt daarom vakmanschap en innovatie essentieel.

Werken bij VanDrie Group

Benieuwd naar functies en mogelijkheden bij Oukro en de VanDrie Group? Bezoek onze website https://werkenbij.vandriegroup.com/ voor een actueel aanbod van uitdagende banen en stages bij de VanDrie Group. Vergeet je niet aan te melden voor de Job Alert, zo hoor je als eerste van nieuwe vacatures bij onze bedrijven!

  • Deze site maakt gebruik van cookies
  • Verberg deze melding