Dit is wie we zijn: Colince Kouwa

Bij de VanDrie Group werken mensen van allerlei achtergronden, uit allerlei landen. Die diversiteit geeft ons bedrijf glans. Wij vinden dit waardevol. We laten graag zien wie de mensen achter de VanDrie Group zijn!

26-02-2021

Bijna twintig jaar geleden verruilde Colince Kouwa zijn vaderland Kameroen gedwongen voor een Gronings AZC. ‘Mijn thuisland was in oorlog met Nigeria, een politiek conflict over olie’, verklaart hij in een charmante mengelmoes van Nederlands en Frans. ‘Ik moest vluchten.’  

Hij belandde in een vreemd Europees land en verkeerde in diverse asielzoekerscentra. ‘Vooral het eerste jaar was moeilijk: de taal, de cultuur, de gewoonten’, vertelt hij. Een lichtpuntje was voetbalclub Z.V.V. ’56 in Apeldoorn, waar hij nu zeventien jaar woont. De belofte van de gemeente om een opleiding pedagogiek te volgen, bleef bij een belofte. Colince deed vrijwilligerswerk, totdat een clubgenoot hem wees op Ekro. 

Ik ken de anatomie van een kalf – Colince Kouwa

Via een uitzendbureau kon hij bij het bedrijf terecht, in verschillende baantjes. Inmiddels werkt de 43-jarige voormalige technisch tekenaar en docent er op de productieafdeling. Met het precieze oog van een tekenaar heeft hij de anatomie van een kalf leren doorgronden en kan nu feilloos uitbenen. 

Colince werkt al vier jaar bij Ekro via het uitzendbureau en wil graag hogerop. Humor en voetbal zijn grootste houvast. De spits houdt van welgemikte passes en van scoren. Hopelijk scoort hij een vaste opstelling in het Ekro-team.

Over Ekro
“When you ask for veal we serve a concept”, dat is het uitgangspunt van Ekro. Het Apeldoornse bedrijf levert kalfsvlees over de gehele wereld – of dit nu technische delen of keukenklare consumentenproducten zijn. Ekro is de grootste kalfsvleesverwerker ter wereld en wil voorop lopen om haar gewaardeerde positie te behouden. 

Werken bij VanDrie Group
Benieuwd naar functies en mogelijkheden bij Ekro en de VanDrie Group? Bezoek onze website https://werkenbij.vandriegroup.com/ voor een actueel aanbod van uitdagende banen en stages bij de VanDrie Group. Vergeet je niet aan te melden voor de Job Alert, zo hoor je als eerste van nieuwe vacatures bij onze bedrijven!

  • Deze site maakt gebruik van cookies
  • Verberg deze melding