Afspraak is Afspraak

Honderden kalverhouders in Nederland, België, Frankrijk en Italië staan aan de basis van onze keten. Richard Frens is één van onze kalverhouders en vertelt over deze samenwerking

07-02-2020

In Nederland, België, Frankrijk en Italië zorgen onze kalverhouders met passie en inzet voor de kalveren in onze keten. Met kalverhouders gaan wij samenwerkingsovereenkomsten aan, dit noemen wij in de praktijk ‘contractkalverhouders’. Dat betekent dat kalverhouders de kalveren en diervoeders aangeleverd krijgen van ons en zij de dagelijkse zorg geven. In totaal verblijven kalveren ongeveer 27 weken op een kalverhouderij. Kalverhouder Richard Frens is één van onze ‘contractkalverhouders’ en vertelt over hoe deze samenwerking verloopt:

Aan alles merk je dat je te maken hebt met een familiebedrijf: de lijnen zijn kort en je bent geen nummer.”

Richard, die al ruim 10 jaar kalveren voor de VanDrie Group houdt, benadrukt de helderheid in de samenwerking. “Zolang ik de VanDrie Group ken, geldt: ‘Afspraak is Afspraak’. Natuurlijk is er ook een zakelijke verstandhouding, maar de manier waarop is altijd open en eerlijk. Ze zullen nooit terugkomen op een gemaakte afspraak, zowel mondeling als op papier.” Dat de relatie zich niet alleen beperkt tot het houden van kalveren ervoer Richard toen zijn vader een jaar geleden overleed. “De manier waarop de mensen van de VanDrie Group meeleefden was heel mooi; de dag er na kwamen ze gelijk op bezoek. Hieraan merk je dat het sociaal meeleven ook een belangrijke plek inneemt bij dit bedrijf.” Richard ontwikkelde  zijn bedrijf de afgelopen jaren flink door. Hij benadrukt de vrijheid die hij als kalverhouder krijgt: “Onder contract staan, betekent niet dat er maar één manier is om het werk te doen. Wat mij opgevallen is, is dat als je iets nieuws wilt proberen hier ruimte voor is. Bij de VanDrie Group staat men open voor nieuwe inzichten. Uiteraard altijd binnen de normen van veiligheid, kwaliteit en dierenwelzijn. Dat is en blijft altijd onze eerste prioriteit en zeker op deze punten geldt  ‘Afspraak is Afspraak’.”

  • Deze site maakt gebruik van cookies
  • Verberg deze melding