Blog

Sustainability in stallen

Op het erf bij de kalverhouder
In de kern bestaat de VanDrie Group – naast handelaren – uit boeren. Niet alleen de kalverhouders zijn opgegroeid tussen de dieren, maar ook veel van onze transporteurs, rayonbeheerders en medewerkers op kantoor. Zo goed mogelijk voor onze dieren zorgen in elke schakel van onze... Lees meer
Lees meer
Sinds de corona-uitbraak is het hygiëne- en veiligheidsbeleid binnen onze bedrijven extra aangescherpt. Voor de vleesverwerkende bedrijven van de VanDrie Group betekent dit nieuwe maatregelen en aanpassingen in protocollen. T. Boer & zn, ESA, Ekro en Ameco schakelden onder meer... Lees meer
Lees meer
Ekro werkt sinds 2010 met Headex en Faciloo, twee bureaus gespecialiseerd in het aannemen en huisvesten van arbeidskrachten uit Litouwen. Een goed geoliede machine, zo zou je de onderlinge samenwerking tussen de jobcoach van de kalfslveesverwerker in Apeldoorn, de accountmanager... Lees meer
Lees meer
Deze maand is het 25 jaar geleden dat Alpuro Breeding het levenslicht zag. Het begon met een plan en een oude Mercedes bus. Tegenwoordig rijden meer dan 35 specialisten in kalveropfok door Nederland, België, Duitsland en Denemarken om melkveehouders te ondersteunen in het gezond... Lees meer
Lees meer
Sinds 1958 wordt in Limburg uit zogenaamde ‘bijproducten’ jongdiervoeding geproduceerd. Tegenwoordig vinden de producten van Schils hun weg naar afnemers in meer dan 75 landen wereldwijd. Hoe groeide een lokale molen uit Amstenrade uit tot een partner voor vele boeren wereldwijd? Lees meer
Lees meer
De Italiaanse freelance foodjournalist Sandra Salerno is consultant en oprichter van ‘Un Tocco di Zenzero’; een blog die de laatste foodtrends beschrijft en ontwikkeling over de beleving van voedsel op de voet volgt. We vroegen haar naar de foodtrends in 2019 en de beleving van... Lees meer
Lees meer